30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Peníze

Kam se mi ztrácejí moje peníze?

Někteří mají pocit, že jim peníze někde ztrácejí, protože není možné, aby stále nevycházeli, když pracují a podobně. Samozřejmě, že při špatném hospodaření lze i jisté částky přijít, a proto bychom měli být opatrnější a vyhnout se zásadním a často se vyskytujícím chybám.

Neberte první, co uvidíte

Samozřejmě, že prvním aspektem, díky kterému se volně kutálejí peníze pryč, jsou nabídky. Pokud se rozhodnete pro nějakou službu, která souvisí s financemi, ať už jde o spořicí účet, klasický bankvoní účet, půjčku a podobně. Měli byste nejprve srovnávat nabídky mezi sebou, abyste si vybrali tu vhodnou. Protože když dáte hned na první nabídku, jen proto, že vám například slíbí, že peníze vám poskytnou během pár minut, tak nakonec zjistíte, že mnoho přeplatíte a že byste udělali lépe, kdybyste pár dní počkali, ale ušetřili tím velký finanční obnos.

Ovšem to neplatí pouze na bankovní služby, ale také na veškeré věci, které denně potřebujete či kupujete. Musíte se také dívat, kolik vás stojí plyn, elektřina a další věci a porovnávejte vaše náklady s nabídkami jiných firem. Stejně, tak jako když si kupujete mobilní telefon, stolní počítač a podobně, protože různé firmy mají různé částky. A často si děláme srandu ze starších lidí, kteří chodí po obchodech se seznamy nákupu, kde je co levnější, avšak i tímto ušetříte. Sice se vám vrátí jen pár korunek, ale každá koruna se počítá.

Spořicí účet nemá obsahovat milióny

Myslíte si, že když si peníze vložíte na spořicí účet, tak vám budou narůstat? Pravdou je, že vám sice daná společnost slíbí několik procent ročně, aby vaše peníze nabývaly na hodnotě, avšak skutečnost je jiná. Ve skutečnosti se totiž spořicí účet vyplatí jen s menšími částkami, jako jsou tři výplaty a podobně. Protože když tam máte mnoho peněz, tak je tam máte na dlouho. A samozřejmě, že v průběhu roku se hodnota naši měny několikrát změní. Jednou je nahoře, ale poslední dobou je častěji dole, takže sice dojde k virtuálnímu nárůstku, ale hodnota koruny klesá.

Správná investice

Jak už bylo výše zmíněno, česká měna se stále mění. A nikdy není úplná jistota, že vaše peníze zůstanou na stejné hodnotě. A proto není dobré si je doma schovávat pod polštář, jak se kdysi říkalo, ale investovat je do věcí, které hodnotu neztrácejí, anebo naopak jejich hodnota roste. Mnoho lidí doporučuje investovat do zlata, protože tento prvek by hodnotu měl mít stále stejnou, ale přesto se najdou lidé, kteří se této investice bojí. Avšak existuje více způsobu, jak můžete své peníze zhodnotit. A to například koupi nějakého pozemku či budovy, protože to jsou hodnoty, které stále mají svou cenu, a neustále jejich cena roste. Navíc pokud se rozhodnete například pro byt a budete jej pronajímat, tak dostanete každý měsíc jistý obnos.

 

Každý den nám unikne nějaká ta korunka, ale všemu se dá aspoň trochu předejít. Porovnávejte nabídky, využijte správně bankovních služeb a nebojte se investovat, když vám to něco donese

.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.