30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Investice

Nákupem nemovitosti v dražbě ušetříte

Draží se nejrůznější nemovitosti od garáží přes zahrady až po byty a rodinné domy. V dražbě končí dobrovolně i nedobrovolně – někdy na návrh exekutora, věřitele či insolvenčního správce, jindy třeba proto, že se tak majitel snaží zjistit skutečnou hodnotu majetku, nebo už nemovitost chce prodat za každou cenu. Samozřejmě tam můžete narazit na domy v hodně špatném stavu či nevhodné lokalitě, draží se ale i lukrativní domy v centrech měst. A nejlepší je, že dnes už jde takové bydlení vydražit levně i přes internet.

Do dražby nemovitostí se dnes může pustit každý, komu bylo 18 let, a mezi lidmi bývá tento způsob nabývání nového domova velmi oblíbený. Pokud o něm tedy vědí. Spousta Čechů nemá ani tušení, že by se mohli také zapojit a vydražit si dům daleko levněji, než by tomu bylo v případě nákupu od realitní kanceláře. Vysvětlit lidem jednoduchost celého procesu se snaží například na www.drazba-nemovitosti.com.

Dražit lze buď osobně, nebo online

Zmiňovaný portál nabízí nemovitosti v dražbě z Ostravy a okolí. Na webu si prostě prohlédnete dostupné domečky, a když najdete takový, který by se vám líbil, můžete se ho pokusit získat v dražbě. Nejdřív je třeba si dobře přečíst, zda se bude dražit online, nebo v dražební místnosti Exekutorského úřadu Ostrava.

V případě dražby s přímou účastí musíte složit dražební jistotu na účet exekutora do okamžiku zahájení dražby či vzít ji s sebou přímo na místo. Pak se prostě jen dostavíte v daný čas na dané místo a můžete činit nabídky.

Při online dražbě je třeba se nejdříve registrovat a následně ověřit svou totožnost na CzechPOINTu. Opět musíte složit dražební jistinu a v osudný den a hodinu si sednete k počítači. Na svém monitoru sledujete na nabídky a reagujete.

A co po dražbě?

Dražby nemovitostí v exekuci trvají obvykle dvě hodiny nebo tak dlouho, dokud se přihazuje. Pak jsou dvě varianty. Buď nevydražíte a na účet vám budou zpět zaslány peníze, které jste vložili jako dražební jistinu. V opačném případě obdržíte potvrzení se stanovenou lhůtou, do kdy je třeba doplatit zbytek ceny nemovitosti. Jakmile peníze dodáte, je dům či byt váš.

Těžké to není, že? Přitom můžete dražbou značně ušetřit a pomoci si k pěknému bydlení. Dražební síně však bývají plné, když jde o lukrativní nemovitost. Zase tak snadné všechno není.

 

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.