30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Peníze, Podnikání

Chcete oslnit? Podívejte se, co smazat a přidat do životopisu

 

Internet je všemocný nástroj, který vám dokonce vyplivne i šablony na životopis. Ovšem mnohdy se jedná o několik let neaktualizované soubory, a potom v očích potenciálního zaměstnavatele nevypadáte jako správný kandidát na dané pracovní místo, protože životopis je jako každý druhý. Zkuste zaujmout něčím originálním, nevšedním a neotřelým. Vůbec se nebojte barev a různých motivů. A zaměřte se i na to, co do životopisu píšete, protože ne všechno se do něj hodí.

Životopis v podstatě mluví za vás, neboť v něm uvádíte pracovní zkušenosti, dosažené vzdělání, znalosti a dovednosti.

Co do životopisu určitě zakomponovat?

Stručná prezentace, jako je právě životopis, by měla čtenáři poskytnout obrázek o tom, kdo vůbec jste. Do detailů propracované CV o vás prozradí, že jste opravdu precizní a necháte si na práci záležet. Doby stručných a strukturovaných životopisů jsou už dávno pryč, klidně začněte používat celé věty, ale nepoužívejte ostřílené fráze. Snažte se zapojit kreativní část svého mozku a vyhněte se nudnému jazyku.

Potenciální zaměstnavatel také ocení, pokud v životopisu objasníte, proč jste z předchozího zaměstnání odešli, jak dlouho jste v něm setrvali a co bylo náplní vaší práce. Pochlubte se svými úspěchy, například pokud máte nějaké certifikáty. Ukažte, v čem jste ojedinělí.

Jestliže ještě nemáte profil na profesní síti LinkedIn, měli byste to urychleně napravit. Do životopisu potom uveďte odkaz na LinkedIn profil.

Co z životopisu odstranit?

I když v minulosti firmy požadovaly, aby v životopisech byly uvedené adresy, toto pravidlo už dnes vůbec neplatí. Stačí uvést maximálně město, v němž žijete. Zvažte název e-mailové adresy, protože taková kopretinka1234@gmail.com nepůsobí zrovna profesně.

Víte, co se říká? Samochvála smrdí, a tak odolejte větám typu: „Jsem chytrý člověk a jsem nejlepší v marketingu.“

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.