30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Peníze, Podnikání

Výhody softwarů pro řízení projektů aneb benefity, bez kterých se v 21. století neobejdete

Nesporné výhody softwarů pro řízení projektů mají v dnešní době za následek permanentní vzestup v používání stále více sofistikovanějších, komplexnějších a propracovanějších programů. Protože moderní vedení se dnes bez softwarových nástrojů pro jejich podporu neobejde, podíváme se v deseti bodech na to, co umí a na hlavní přínosy. Pokud ještě váháte, zda by mohly pomoci v práci i vám, pak čtěte dál.

Výhody softwarů pro řízení projektů? Šetří čas, finance a zvyšují efektivitu!

Moderní civilizace klade stále vyšší nároky na pracovní výkon. Doba se zrychluje a nese sebou přirozenou potřebu zefektivňování pracovních procesů. Kdo dnes neřeší úsporu času a financí? Co dělat když tužka, papír a asistentka už nestačí? Řešení nabízí právě tyto funkční nástroje, které jsou použitelné pro všechny typy a úrovně pracovních procesů.

Co je to vlastně projektové řízení?

Jedná se o efektivní způsob jak organizovat lidi, jejich práci, prostředky a čas tak, aby byla akce nebo jeho hlavní části včas úspěšně dokončeny. Za tímto účelem se vyvinuly právě takové softwary, které umí vedoucímu práci ulehčit a dosáhnout požadovaného výsledku. Jsou vhodné pro každého. Vedoucí pracovníky, manažery všech úrovní, vedoucí týmů, freelancery (osoby pracující na volné noze), majitele malých, středních a velkých podniků. Pomáhají práci zjednodušit a zvýšit šance na úspěšné dokončení.

 

Proč používat speciální programy?

· Zvyšují efektivitu.

· Umožňují větší dynamiku komunikace.

· Přinášejí vyšší ziskovost.

· Spoří čas.

· Optimálně vytěžují zdroje.

· Jsou snadno přístupné a 100% mobilní.

S čím vším vám kvalitní produkt pomůže?

· Projektový management. Řízení bude snazší a přehlednější než kdy dřív. Konkrétní funkce vám pomůžou během celého procesu. Nastavíte si rozsah, časový horizont, zadáte úkoly spolupracovníkům. Po dokončení koordinace si můžete snadno vytvořit šablony, která vám pro příště ušetří hodně práce. Aplikace, se kterými se můžete setkat, jsou například šablony, Gantt pro časový plán, směrné plány, milníky, hierarchické rozložení, myšlenková mapy (WBS) a další, které mohou být pro vás osobně nebo konkrétní společnost vytvořeny na míru. Pokud se chcete stát opravdovým profesionálem v této oblasti, prostudujte si možnosti vzdělání a certifikace.

· Agilní řízení. Jedná se o efektivní metodu uskutečňování projektů. Tento proces stojí na týmové spolupráci, otevřené komunikaci a zapojení zákaznického subjektu. Hlavními hesly jsou flexibilita, efektivita, kvalita a předvídatelnost. Umožňují zohledňovat změny během procesu, skrze silnou týmovou spolupráci přináší zvýšení efektivity o desítky až stovky procent, lépe kontrolují kvalitu, celkový čas a ve finále celkovou spokojenost zákazníka. V souvislosti s agilním přístupem se nejčastěji setkáte s metodikou Scrum, jejíž základem je týmová spolupráce, zpětná vazba a transparentní komunikace v týmu, ve firmě a se zákazníkem. Stojí za to se o této metodě dozvědět víc.

· Projektové portfolio. Aplikuje se na několik souběžných akcí najednou. Hlavním cílem a výzvou je rozdělení zdrojů na jednotlivé akce a přehled nad portfolii.

· Management práce. Díky kontrole práce budete mít 100% přehled o odpracovaném čase, úkolech a celkovém workflow. Flexibilně si nastavíte požadované role, práva nebo zorganizujete schůzky.

· Kontrola průběhu. Mějte vše pod kontrolou v reálném čase. Pomůžou vám grafy, časové výkazy nebo aletry skrze emailovou notifikaci.

· Cash-flow. Mít pod palcem finanční řízení je základ. Díky tomuto modulu budete mít finanční kontrolu, reporting a tok peněz neustále přehledně po ruce.

Shrnuli jsme si hlavní výhody těchto moderních softwarů, ukázali si proč je používat a v jakých oblastech nám mohou pomoci. Zvýšení efektivity, ziskovosti a úspora času jsou jen některé z hlavních přínosů, kvůli kterým stojí za to zvážit jejich implementaci do pracovního procesu. Zajímají nás vaše zkušenosti s touto formou řízení projektů. Bude skvělé, když nám napíšete, jaké jsou pro vás hlavní benefity související s využíváním těchto moderních online nástrojů.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.