30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Půjčky

Chcete jezdit v novém autě bez starostí? Řešením může být operativní leasing

Je vaším snem pořídit si nový automobil, ale nemáte na to finanční prostředky? Buď se můžete pustit do šetření na několik let, nebo zvolíte variantu vašeho vysněného vozu téměř hned na základě pravidelných splátek. V takovém případě si můžete vybrat z finančního a operativního leasingu, nebo zvolit klasický spotřebitelský úvěr. V článku se zaměříme na výhody spojené s operativním leasingem.

Co znamená operativní leasing?

V případě operativního leasingu jde v podstatě o dlouhodobý pronájem vozu. Smlouva se uzavírá na alespoň 24 měsíců, přičemž čím delší smlouva, tím výhodnější cena. V základní nabídce získáte automobil na určenou dobu, ale sami se staráte o servisní prohlídky a výměnu zimních pneumatik. U rozšířené varianty jsou v ceně zimní pneumatiky a servis. Ve smlouvě je uveden maximální roční nájezd kilometrů a poplatky za případné překročení.

V jakých situacích se vám vyplatí?

Operativní leasing se vyplatí v situacích, kdy chcete jezdit v nových modelech aut a starat se o co nejméně problémů. Jednoduše platíte měsíční splátku leasingu a po vypršení smlouvy si vyberete nový vůz. Neřešíte následný prodej ojetiny a můžete se vyhnout i běžným starostem v podobě výměny a nákupu zimních pneumatik, návštěv servisu a technické kontroly. Nejčastěji jde o oblíbenou variantu pořízení vozidla pro podnikatele a do firem, protože je možné pravidelné měsíční splátky dávat do nákladů a snižovat tak základ daně. Nabídka je také dostupná pro soukromé osoby.

Vyberte si správné auto

Chcete vědět, jak vybrat auto na operativní leasing? Na výběr máte z celé řady značek a modelů. Pro leasingové společnosti je výhodnější nabízet automobily, které si dlouho drží svou hodnotu a jejichž následný prodej bude jednodušší. Vy ale sledujete jiné parametry, jako jsou výkon vozidla, spotřeba v neposlední řadě jistě i vzhled. Jakmile si zvolíte svého favorita, přichází na řadu výběr výhodné nabídky a prověření smlouvy. Například operativní leasing Škoda se vám vyplatí i díky širokému spektru nejrůznějších modelů a variant.

Získejte výhodnou nabídku

Při výběru z dostupných nabídek přibližně vidíte pravidelnou měsíční splátku. U běžných konfigurací vozů jde o částky o kousek nižší v porovnání s vámi navolenými parametry nového vozu. V případě, kdy chcete získat co nejvýhodnější cenu, vyplatí se vybírat z již připravených modelů. Zvolte si také optimální balíček podle předpokládaného nájezdu kilometrů a doby, po kterou chcete uvedené vozidlo využívat. Podnikatelé jistě ocení možnost odpočtů z daní pro další snižování nákladů. Podívejte se na přehledný článek, kde se dozvíte více informací – Financování auta: srovnání nabídek a rady, jak usmlouvat nižší cenu.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.