30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Úspora energií

Jak vybrat nejlepšího poskytovatele internetu?

Bez domácího připojení se dnes obejde málokdo. Doby, kdy nám stačilo mrknout na internet v práci nebo ve škole, jsou nenávratně pryč, a na pomalé vytáčené připojení můžeme už naštěstí také jen vzpomínat. S poptávkou se samozřejmě zvyšuje i nabídka, a tak mají obyvatelé větších měst a zejména Prahy z čeho vybírat. Poradíme vám, jak nešlápnout vedle.

Mějte přehled o nabídce

I pokud bydlíte na sídlišti, určitě ve vaší městské části nabízí internet hned několik poskytovatelů. Nejdříve ze všeho si tedy udělejte jejich seznam a porovnejte výhody jednotlivých společností. Poskytovatelé na svých stránkách obvykle mívají službu, která vám umožní okamžitě ověřit jejich dostupnost pokrytí ve vaší lokalitě. Stačí jen zadat vaši adresu. Další možností připojení k internetu jsou lokální občanská sdružení, kdy je však nutné stát se členem, abyste měli na internet nárok. To s sebou nese různá rizika, především pokud dojde k problému a nikdo ze správců, kteří se o síť starají ve volném čase, není ochoten či schopen ho řešit.

Wifi, nebo kabel?

Podle průzkumu se v České republice aktuálně připojuje 40 % domácností přes Wifi, přičemž platí, že se jedná především o obyvatele menších obcí, kde vysokorychlostní kabelový internet zatím není samozřejmostí. Zcela jiná je ovšem situace v Praze, kde se poskytovatelé kabelového internetu doslova přetahují o zákazníky. O výhodné nabídky tak rozhodně není nouze a obyvatelé hlavního města si mohou užívat benefitů tohoto typu připojení. Takzvané ADSL, nebo ještě rychlejší připojení VDSL, je totiž považováno za stabilnější a silnější než bezdrátová síť, a navíc ho lze pořídit v balíčku s kabelovou televizí. O výhody bezdrátového připojení po celém bytě nepřijdete, většina modemů pro kabelový internet ho umí zprostředkovat.

Důvěřuj, ale prověřuj

Jedním ze způsobů, jak si ověřit kvalitu poskytovaných služeb, jsou reference od spokojených i rozčarovaných klientů. Neférové společnosti to bohužel ví a pokouší se toho využívat, takže se na “autentické” zkušenosti dávno nedá spolehnout. Existují dokonce jedinci a firmy, které si přivydělávají tím, že na diskuzních fórech a sociálních sítích spamují chválu na klienta a hážou špínu na jeho konkurenci. Jak tedy zjistit, jestli se dá poskytovateli věřit? Nejlepší je samozřejmě udělat si vlastní zkušenost. Udělejte několik nezávazných poptávek a hned zjistíte, jak s vámi který poskytovatel komunikuje a zda jeho zaměstnanci dokážou zodpovědět vaše otázky či vyřešit problémy. Nebudete se pak muset potýkat s neustálými výpadky a selhávající zákaznickou podporou.

Jak moc hledět na cenu?

Ceny internetu pro domácnosti dnes bývají i v případě super rychlého připojení dostupné, a proto je vhodné zaměřit se spíše na výběr spolehlivého poskytovatele s dobrou reputací a proklientským přístupem, než ušetřit stovku za měsíc. Pokud je ale pro vás cena přesto naprostou prioritou, volte raději některý z menších tarifů ověřeného poskytovatele než podezřele skvělou nabídku, z níž se může vyklubat chyták. AIM například nabízí speciální tarify od 200 Kč, které běží na jejích optických sítích a zvládnou utáhnout internetovou televizi i práci na internetu. Podrobnosti o tomto tarifu najdete na lokalitních stránkách poskytovatele – internet Stodůlky, Háje, Chodov, Bohnice, Krč, Černý most…

Nastavte si internet tak, jak potřebujete

Protože každý z nás používá internet jinak, důležitým kritériem je také variabilita. Internet Praha AIM vám umožní nastavit si tarif podle toho, zda více stahujete, nebo data spíše odesíláte – s možností připojení z tolika zařízení, kolik vám je libo. Jejich připojení garantuje vynikající rychlost za rozumnou cenu, a nádavkem vám nabídnou kabelovou televizi Kuki s více než stovkou kanálů. Vynikající klientská podpora je pro vás připravena nejen na telefonní lince, ale také přímo na webu prostřednictvím chatu.

 

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.