30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Investice

Bydlení levně? V dražbě ho seženete

Bydlení patří k největším životním investicím. Šetřit na něm se nevyplácí, přece jenom vybíráte místo, kde budete trávit většinu svého života. Přesto jde sehnat za slušný peníz. Jen musíte zapomenout na realitky a poohlédnout se jinde. Ideálně ve dražbě.

Spousta lidí zná dražby nemovitostí jen z filmů a to, že by se jich mohli sami zúčastnit, je ani nenapadne. Přitom je dnes účast na dražbě tak jednoduchá. Buď se do dražební místnosti vydáte osobně, nebo budete přítomní online z pohodlí domova.

Jak to celé probíhá?

Nejdříve si musíte najít, kde se dražby pořádají, a pravidelně sledovat nabídku, abyste věděli, co se bude dražit. Jednou z možností je sledovat dražby nemovitostí v exekuci od Exekutorského úřadu Ostrava. Vždy vypisují, zda se bude dražba konat s přímou účastí, nebo elektronicky, a podle toho se pak rozhodnete, jak postupovat.

V případě dražby s přímou účastí je třeba zaplatit dražební jistotu (na účet nebo na místě v hotovosti) a pak už stačí jen dorazit. U elektronické varianty se musíte registrovat, připojit k dražbě, prokázat svou totožnost na CzechPOINTu a pak až zaplatit dražební jistotu. Následně se v daný den a hodinu posadíte k počítači a můžete přihazovat. Jestliže nemovitost nevydražíte, bude vám samozřejmě jistota vrácena.

Jsou nemovitosti z dražby spolehlivé?

A proč by ne? Stejně jako domy v realitních kancelářích i nemovitosti v dražbě si musíte pečlivě prohlížet. Najdou se mezi nimi chátrající staré domy vyžadující velkou investici do oprav, ale i velmi pěkné domečky. Ceny bývají ve srovnání s realitkami daleko nižší a nejsou v tom žádné podvody. Ostatně dražební činnost je koncesovanou živností, dražebníci se musí řídit zákonem, být pojištění pro škody a dohlíží na ně Ministerstvo pro místní rozvoj. To se o realitních makléřích říct nedá. Nemějte tedy strach, exekuční dražby nemovitostí jsou bezpečné a krásné bydlení za přijatelnou cenu mohou přinést i vám.

 

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.