30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Investice

Do čeho a jak investovat s nízkým kapitálem?

Investování již dávno není výsadou jen bohatých, kteří nevědí kam s penězi. V současnosti se jedná spíše o prostředek, jak si přivydělat anebo si vytvořit finanční rezervu do budoucna na „horší časy.“ Jak ale investovat i s nízkým kapitálem?

Šetřit, investovat a vydělávat

Bez peněz se investovat nedá, to je jasná věc. Pokud však nějaké máte je otázkou, kdy je dobré začít. Odpověď je snadná. Investovat byste měli začít až když budete mít určitou finanční rezervu. Nemusí jít však nutně o desetitisíce korun, ale třeba jen pár stovek nebo tisíc, které si měsíčně necháte bokem.

Dalším důležitým bodem je nastavit si hranice. Ze začátku se v žádném případě nevyplatí investovat velké částky, jelikož je možné, že o nějaké peníze přijdete. Pokud však chcete být úspěšní nesmíte zapomenout na sebevzdělávání. Každý začínající investor by si měl zjistit, co nejvíce informací o oblasti, do které chce investovat a učit se od zkušenějších.

Zlato je stále v kurzu

Zlato bylo a je stále oblíbenou komoditou, do které se vyplatí vložit své těžce vydělané peníze. V dnešní době můžete investovat do zlata pravidelně již od pár stovek koruna obrnit se tak proti špatnému načasování, které by vás mohlo poté mrzet.

Cena zlata i ekonomická situace se stále mění a pokud si nevyberete správný čas kdy investovat můžete si spíše uškodit. Zlato slouží především jako uchovatel hodnot v nepříznivých dobách, takže se nedá očekávat, že na něm vyděláte velké mění. Hodí se tedy spíše pro investory, kteří hledají stabilní a nízkorizikové investice.

Obchodování akcií

Dalším způsobem, jak zhodnotit své peníze a vydělat je online obchodování akcií. Ty představují cenné papíry s majetkovým podílem firmy, která je vydala. Jednoduše si tedy koupíte jakoukoli akcii, o které si myslíte, že má potenciál a poté už jen sledujete její vývoj. Pokud cena akcií roste můžete se rozhodnout, že je prodáte a rozdíl mezi kupní a tržní cenou se stane vaším ziskem.

První věcí, kterou však musíte zvážit je výběr akciového brokera přes, kterého budete provádět veškeré obchody. Nejlepší volbou je vybírat již ověřené brokery, mezi které patří například XTB, Degiro nebo nizozemský broker LYNX. Jaké akcie ale koupit? Pár příkladů naleznete třeba zde.

Kryptoměny

Kryptoměny jsou také dobrou a zároveň moderní volbou, jak investovat. Během své krátké historie zaznamenaly několik období velkého růstu, ale i pádů. I přes to, že to možná vypadá, že jsou kryptoměny aktuálně na dně, není tomu tak. Mají potenciál, a to především do budoucna. Pokud se rozhodnete do nich investovat máte dvě možnosti. Buď s nimi můžete obchodovat pomocí burz, nebo je nakoupit držet a čekat, až jejich cena vzroste. Nejznámější kryptoměnou je Bitcoin, ale není sám. Mezi další patří například Litecoin, Ethereum, nebo Monero. Jejich ceny jsou sice nižší, ale za to s nimi můžete často vydělat mnohem více než u již zmíněného Bitcoinu. Zde si můžete přečíst o dalších zajímavých kryptoměnách.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.