30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Pojištění

3 typy pojištění, která rozhodně nejsou zbytečná

Nemá smysl si nalhávat, že se vyplatí všechny pojistné produkty. Některé jsou nastaveny, slušně řečeno, velmi úsměvně. My jsme se však zaměřili na pojištění, která smysl mají a mnoho lidí je vnímá jako „nepostradatelné pro pohodový život“.

1. Pojištění domácnosti a nemovitosti

Uvažovali jste někdy nad tím, co byste si počali ve chvíli, kdybyste přišli o střechu nad hlavou? Ať už z důvodu živelní pohromy či vlastní vinou, vždy jde o krajně nepříjemný zážitek. Pojištění nemovitosti či domácnosti (pozor – jde o dvě různé varianty pojištění majetku) sice katastrofě nezabrání, ale umožní vám rychlou nápravu. Češi vnímají majetkové pojištění jako důležité, ovšem často si nepohlídají pojistnou částku. V případě pojistné události pak pojišťovna vyplatí jen poměrnou část.

2. Pojištění proti blbosti

Někdo je zkrátka od narození smolař. A právě pro tento typ lidí je jako stvořené pojištění proti blbosti neboli pojištění odpovědnosti. Situací, kdy se může hodit, je víc než dost: třeba když nedopatřením upustíte na zem firemní notebook či když se vaší vinou, byť jste nejednali úmyslně, někdo zraní. Anebo když způsobíte dopravní nehodu a způsobíte škodu na služebním voze.

3. Pojištění nahodilého poškození

Pořídili jste si vysněný mobilní telefon s cenovkou kolem 20 tisíc korun? Ačkoliv se na něj vztahuje dvouletá záruka, může se stát, že vám nedopatřením vypadne na zem z kapsy. Pak vám pomůže jedině pojištění nahodilého poškození, díky kterému snadno předejdete nečekaným výdajům souvisejícím s poškozením či odcizením pojištěné věci. Za telefon si můžete dosadit také televizor, fotoaparát, audiotechniku a mnohé další výrobky s vyšší pořizovací cenou.

Rada na závěr zní: vždy si pohlídejte smluvní podmínky a zaměřte se především na výluky.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.