30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Podnikání, Půjčky

5 způsobů, jak získat peníze na rozjezd podnikání

V hlavě se vám zrodil geniální nápad, ale marně přemýšlíte nad tím, kde vzít potřebné finanční prostředky na jeho realizaci. Situace, kterou jste v minulosti řešili několikrát – a vždy bezúspěšně. Tentokrát to však bude jiné, příležitost si rozhodně nenecháte protéct mezi prsty. Peníze seženete a konečně vysněný business rozjedete. Možností je víc než dost – inspirujte se následujícími tipy.

1) Vlastní zdroje

S cizími penězi se podniká snadno, s vlastním kapitálem je to mnohem těžší. Přesto – pokud máte naspořeno, zvažte i tuto možnost. Rodinné úspory, balík peněz ze stavebního spoření apod. vám mohou výrazně usnadnit začátky podnikání. A je jen na vás, jak s nimi naložíte. Nebudete se muset nikomu zodpovídat, ručit nemovitostí a splácet úroky.

2) Crowfunding

Pojem crowfunding lze přeložit jako „skupinové či davové financování“. Princip je jednoduchý: podnikatel svůj projekt představí veřejnosti na crowfundingové platformě (v zahraničí např. Kickstarter, Indiegogo, Crowd Suppy, u nás Fundlift apod.) a doufá, že se na něj po menších částkách složí lidé, které zaujme.

3) Nebankovní půjčka

Není tajemstvím, že se banky k začínajícím podnikatelům bez prokazatelné finanční historie nestaví s otevřenou náručí. Získat nebankovní úvěr na podnikání je obvykle mnohem jednodušší a rychlejší. Úroky a poplatky přitom nebývají výrazně vyšší.

Naprosto zásadní je však výběr solidního poskytovatele. Nebankovní půjčky pro podnikatele jsou dobrou volbou pouze v případě transparentních podmínek.

4) P2P financování

Tzv. peer to peer půjčky fungují podobně jako crowfunding. Opět jde o systém, v rámci kterého se na potřebnou částku skládá více lidí. Ti však nedostávají určitý bonus, jako je tomu u financování davem, ale staví se do role věřitelů. V podstatě se tedy jedná o půjčku. K výhodám patří relativní dostupnost a poměrně přijatelný úrok. Podmínky klasické půjčky pro podnikatele jsou však mnohdy přijatelnější a přehlednější.

5) Grantový program

Jednu z možností, jak získat potřebnou částku na rozjezd podnikání, je grantový program. U nás již několik let funguje například projekt Nastartujte se. Finanční prostředky a zároveň mediální podporu získává pouze vítězný projekt.

 

Tip: Rozjet podnikání už při studiu je skvělý nápad, ale sneustále budete bojovat s nedostatkem času. Jistě oceníte možnost vypracování bakalářské práce, případně vypracování seminárních prací na zakázku. Ušetříte tak množství času, který můžete věnovat rozjezdu vlastního byznysu.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.