30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Investice

Investice

Z ekonomického hlediska je investice ta část důchodu, která je vložena do kapitálu. Jedná se tak o statky, které ale nepřináší prospěch a výdělek ihned. Umožňují větší výrobu do budoucna. Investovat můžeme do továren, nových strojů a podobně. Pokud tedy chcete do něčeho investovat, není zaručené, že se Vaše peníze vrátí, ale také není zaručené, zda se Vaše investice neznásobní.

Pokud bychom se zaměřili na investici jako na ekonomický pojem, vysvětlili bychom ho dvěma definicemi. Tedy: Výše investic mají vliv na agregátní poptávku a zaměstnanost, investice vedou ke kumulaci kapitálu – například pokud postavíme více továren, v budoucnu se vyprodukuje více zboží. V běžné řeči se pak investice chápe jako jakýkoli vklad, tedy investice do času a podobně.

Jsou různé typy investic, do kterých lidé vzkládají své peníze. Jedná se tak o akcie, podílové fondy, dluhopisy, deriváty, nemovitosti, obrazy a jiná umělecká díla a podobně. Tyto investice však nejsou jisté, Vaše peníze se nemusí vždy zhodnotit, například u akcií. Investoři dnes velice často investují své peníze například do investičního zlata, investičního stříbra nebo investičních diamantů. Tyto investice jsou vesměs bezrizikové, ale jejich růstový potenciál se liší od investic předešlých.

Existují investice, které jsou vhodné pro nenáročné investory. Pokud se tedy řadíte mezi ty z nás, kteří neví mnoho o finančním trhu, nemusíte se bát své peníze investovat. Dnes známé jsou například dluhopisy. Vložíte své peníze do státních úspor, za předpokladu, že Vám vypíší dluhopis. Za určenou dobu Vám stát peníze vrátí a investice se zhodnotí. Jedná se však o dlouhodobou investici, která nepřináší velké výdělky. Mezi méně rizikové se řadí také investice do nemovitostí.

Riziko investice je různě veliké. Podílové fondy a dluhopisy mají zdaleka nejmenší rizikovost, nepřináší ale takové výdělky. Na rozdíl od investování do akcií nebo cenných papírů. Rizikovost je v tomto případě vysoká, ale peníze jsou mnohem více zhodnoceny.

Investice mohou být také krátkodobé a dlouhodobé. U dlouhodobých se jedná o cenné papíry, které jak se říká „ přináší ovoce“. Na rozdíl od těch krátkodobých, které jsou ale mnohem jistější a méně rizikovější.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.