30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Peníze

Jak na oddlužení nemovitosti prodejem

Máte problém s dluhy, které váznou na vaší nemovitosti a díky tomu brání jejímu prodeji či vám hrozí dokonce ztráta vaší nemovitosti? V tom případě je třeba celou záležitost začít řešit, co možná nejdříve.

Pokud totiž budete jen nečinně přihlížet a necháte věci plynout, může se stát, že dojde k dražbě vaší nemovitosti soudním exekutorem a vy s tím zhola nic nebudete moci dělat.

V těchto nelehkých situacích vám může ovšem pomoci takzvané oddlužení nemovitosti prodejem, které celou nepříjemnou záležitost může vyřešit.

Jak se do dluhové pasti může člověk dostat?

Odpověď zní, že velmi lehce. Povaha jednotlivých dluhů může být totiž poměrně rozličná. Můžete dlužit na sociálním či zdravotním pojištění, můžete mít nezaplacené daně, které vznikly z povahy vaší živnostenské činnosti či můžete dlužit bankovní či nebankovní instituci anebo se může jednat o nezaplacené povinné ručení, plyn, elektřinu či pokuty za MHD.

Možností, jak se dostat do dluhů je skutečně velká spousta, a tudíž je třeba být při svých jednáních velmi obezřetný. Pokud se ovšem do dluhů dostanete, je třeba je, co možná nejrychleji vyřešit jinak vám hrozí značné komplikace a problémy, které mohou vyústit i v nechtěný prodej nemovitosti.

Prodej nemovitosti za zlomkovou cenu

Pokud své dluhy nebudete řešit, dostanete se do značných problémů. Dluhy, které jsou totiž zanedbané mají tendenci neustále narůstat a ve většině případů je velmi těžké se jich zbavit úplně.

V krajních případech pak dochází k nechtěnému prodeji vaši nemovitosti, a to za zlomkovou cenu, než je tomu při klasickém prodeji či při výkupu nemovitosti. Poté vám zbydou pouze oči pro pláč, jelikož nastalá situace je nenávratná.

Pokud je tedy vaše nemovitost zadlužena, je nutné se rozhodnout, zda jste aktuálně schopni své dluhy splácet včas či by pro vás bylo výhodnější vaši nemovitost prodat. V tom případě přichází na řadu výkup nemovitosti, který vaše aktuální finanční problémy do značné míry vyřeší.

Jaké máte možnosti v případě oddlužení vaší nemovitosti?

  • Refinancování vašich dluhů
  • Prodej nemovitosti

Refinancování vašich dluhů

V případě, kdy je nemovitost zatížena více dluhy najednou, je vhodné tyto úvěry sloučit do jednoho a nastavit si tak měsíční splácení tohoto dluhu. V případě sloučení půjček do jedné totiž ušetříte nejen na úrocích, ale také na poplatcích, které vám tak nebudou nabíhat pro každý jednotlivý dluh zvlášť. V případě sloučení totiž budete platit pouze jedny úroky a také jedny poplatky.

Prodej nemovitosti

Pokud jsou vaše dluhy tak vysoké, že není ve vašich možnostech je splatit, je třeba začít uvažovat nad prodejem své nemovitosti. Proškolení odborníci z oboru (např. Vykupnemovitostipraha.cz) se vždy snaží o to, aby vaše nemovitost byla prodána za co možná nejvyšší možnou cenu a současně se minimalizovaly vaše dluhy, které se na vaší nemovitosti vážou.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.