30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Pojištění

Braňte svoje práva. Jak funguje pojištění právní ochrany?

Pojištění právní ochrany

Pojištění právní ochrany

Do právního sporu se člověk dostane raz dva. Stačí, když se začnete hádat s cestovkou o peníze za zrušený zájezd. I pro tuto situaci existuje druh pojištění. Je jím pojištění právní ochrany. Podívejte se, jak vás toto pojištění chrání a co všechno kryje.

Definice pojištění právní ochrany

Tento typ pojištění se týká právnických, ale i fyzických osob. Jeho podstatou je náhrada finančních prostředků, které pojištěný vydá při uplatňování svého práva. Jedná se o soudní spory, uplatňování nároků na náhradu vzniklé škody, ale i zjišťování viníků dopravních nehod či situací, kdy dojde k ohrožení práv pojištěného ze strany třetích osob. Rozsah pojištění a výše náhrad je vždy ukotvena v konkrétní pojistné smlouvě. U jednotlivých pojišťoven se mohou lišit podmínky pojištění.

Čeho se pojištění právní ochrany týká?

Právní ochrana řidičů a vlastníků vozidel. Ochrana řidičů je vhodná především pro řidiče z povolání.

Právní ochrana majetku. Týká se majitelů nemovitostí, které jsou určeny k bydlení či nevýdělečné činnosti (dům, byt, garáž, chata). Pokud dojde kolem nemovitosti ke sporům, pojišťovna hájí právo klienta a pomáhá mu bránit jeho zájmy.

Právní ochrana podnikatelů a pro případ pracovněprávních sporů. Týká se menších podnikatelských subjektů, kterým je poskytována právní ochrana v souvislosti s jejich podnikatelskou činností. Pojištění pracovněprávních sporů se naopak týká lidí, kteří jsou v roli zaměstnance (pracovní úraz, nedodržování zákoníku práce apod.)

Právní ochrana v případě úrazu. Jedná se o situace, kdy se řeší problémy s odškodněním za úraz způsobený někým jiným (úhrada z osobního či odpovědnostního pojištění druhé strany).

Kromě výše zmíněného existují produkty, které pojišťují právní ochranu rodiny. Ta se týká událostí, které mohou členy rodiny potkat jako chodce, cestujícího v dopravních prostředcích apod.

Vyzkoušejte pojištění právní ochrany Kooperativa

Soudní spory jsou náročné nejen na čas, ale i finance. Trvá dlouho, než dojde ke konečnému verdiktu. Pojištění právní ochrany od Kooperativy pomáhá svým pojistníkům domoci se jejich práv. Pojištění kryje nejen právníky, ale i posudky či náklady na soudní řízení. Pojistit se můžete v rozsahu RODINA, kdy pojištění řeší právní ochranu při sporech řešících movitý majetek. Nebo můžete zvolit balíček RODINA+AUTO+ŘIDIČ. Součástí je navíc nonstop asistenční služba, tedy v tomto případě právní poradenství. Pojištění má jednu velkou výhodu, nevztahuje se jen na vás jako pojištěného, ale i na všechny členy vaší domácnosti.

Toto pojištění si můžete u Kooperativy přidat jako doplňkové k jinému pojištění. Například pokud máte sjednané pojištění domu, bytu či domácnosti.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.