30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Půjčky

Na co si dát pozor při půjčkách

Jste v těžké finanční situaci a už nevíte, co máte dělat? Bojíte se o svůj majetek a nechcete o něj za žádnou cenu přijít? Pak se Vám nabízí možnost půjčky. V dnešní době vlastně běžná věc, ale opravdu to nemá žádná rizika? Rozhodně je tu pár věcí, na které byste si měli dávat pozor.

Rozhodnete-li se pro půjčku, je důležité si pročíst každou část smlouvy, v klidu a s chladnou hlavou se nad ní zamyslet a případně se zeptat na určité nejasnosti právníka či asistenta na pobočce. Často se ve smlouvách objeví to nejdůležitější sdělení menším písmem a to skoro na konci. Takovéto taktiky využívají hlavně nebankovní společnosti, které se snaží za každou cenu zákazníka získat. Můžou Vám pak být zatajeny v případě prodlení splátky vysoké sankce. Proto je velmi důležité číst smlouvu od začátku až do konce.

Věnujte pozornost i obchodním podmínkám. Stojí za to si je alespoň projet a dbát zvýšenou pozornost u rizikových bodů. V těchto podmínkách se hlavně dozvíme, jak se budou naše případné problémy s bankou řešit, kdo je bude řešit, jaké plynou následky z nedodržení smlouvy a další informace. Zmiňujeme-li se už o smlouvách, důležité je, aby obsahovala obligatorní náležitosti, mezi které patří uvedení RPSN, stanovení podmínek změn RPSN, stanovení výše půjčky a splátek, jejich poštu a splatnosti. Důležité je také, aby obsahovala závazek věřitele informovat dlužníka o změnách RPSN a další podmínky, které se běžně uvádějí při případném sporu.

Pokud si opravdu chcete půjčit bez většího rizika, vyhledejte pouze kvalitní nabídky od zavedených institucí. Rozhodně se vyhněte nabídkám vyvěšeným různě po městě, jelikož se tyto nabídky často vyhýbají zákonům a často okrádají samotného žadatele. Je důležité proto volit stabilní a věrohodnou instituci, nejlépe banku. Ta má jasně specifikované faktory, které ovlivňují cenu půjčky. Nehledě na to, že jsou pod přísnou kontrolou Ministerstva financí a dalších institucí. Vyhneme se tak nevhodnému zacházení a snížíme riziko nevyžádaných problémů.

One Comment

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.