30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Peníze

Jak vám pomůže konsolidace půjček?

Splácet půjčku zvládne téměř každý. Ale co když splátek postupně přibývá, a ve finále prudce nabourávají rodinný rozpočet? Pokud jste se dostali do situace, kdy sice stíháte splácet, ale téměř nic vám nezbude, pravděpodobně patříte do skupiny typických kandidátů na konsolidaci. Sloučení všech závazků do jednoho vašemu rozpočtu výrazně uleví.

Pro koho je sloučení úvěru určeno?

První dojem z konsolidace půjček však může být mírně zavádějící. Rozhodně nejde o produkt, který pomáhá notorickým dlužníkům stojícím nad exekuční propastí. V případě, že vám závazky přerostly přes hlavu do té míry, kdy na vaše dveře každou chvíli klepe exekutor, vám sloučení půjček nepomůže. Přesněji – konsolidaci vám žádná solidní instituce neschválí.

Liší se také přístup jednotlivých poskytovatelů. Respektive typy úvěrů, které je možné sloučit. Obvykle se konsolidují spotřebitelské úvěry, úvěry na kreditních kartách a kontokorenty. Setkáte se také s tím, že banka odmítne konsolidaci nebankovní půjčky, leasingu nebo hypotečního úvěru.

Výhody a nevýhody konsolidace

Je třeba si uvědomit také skutečnost, že konsolidace je půjčka jako každá jiná. Díky tomu, že jejím prostřednictvím vyplatíte stávající závazky, získáte lepší přehled o financích. Budete splácet jedinou půjčku, která bude nižší než součet všech stávajících půjček. Mimo to ušetříte čas a přestanete se stresovat větším množstvím půjček. Ovšem pozor – v závislosti na době splatnosti přeplatíte o další peníze.

Banky a nebankovní instituce umožňují konsolidaci ve výši statisíců. S trochou štěstí narazíte i na nabídku konsolidace v řádech milionů, ale pouze za předpokladu zástavy nemovitého majetku.

Počítejte s tím, že banky přistupují k žadatelům o konsolidaci jako k rizikovým klientům a důkladně si je prověřují. Nevyhnete se tak doložení několika nezbytných dokladů.

Pakliže vás sloučení půjček zaujalo, podívejte se na přehledné porovnání nejžádanějších produktů na trhu. Najdete ho na srovnávacím portálu okfin.cz.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.