30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Půjčky

Rizika půjčky

rizikoCelý život se vystavujeme neustálým rizikům, ať už je to v oblasti financí nebo něčeho jiného. Občas v životě nastane situace, kdy není dostatek peněz, a vy si potřebujte půjčit. Nabízí se Vám spousta bankovních institucí. Měli byste se však vyvarovat nebankovním neprověřeným institucím. S nedůkladným promyšlením přichází i riziko podvodu.

Úvěry nebo půjčky nám umožňují financovat potřeby z cizích zdrojů. Potřebujeme-li si něco koupit, nebo musíme financovat cokoliv jiného pro nás důležitého a nemáme dostatek finančních prostředků, prostě si půjčíme. Obvykle nám pomůže banka nebo investor. Na trhu je řada společností, které půjčky, úvěry či hypotéky poskytují. Jsou zde však při uzavírání půjček poměrně vysoká rizika a můžete i tvrdě doplatit na každou chybu.

Základem každé smlouvy musí být každopádně dobrovolnost a svobodná vůle obou stran stanovenou smlouvu uzavřít. Je několik důležitých bodů, které byste při uzavírání smlouvy neměli opomenout. Rozhodně než něco podepíšete, důkladně předloženou smlouvu přečtěte! Důkladně a v klidu. Pokud se vyskytne nějaká nejasnost, prokonzultujte ji buď s právníkem, nebo protistranou. Text psaný malým písmem bývá často nejdůležitější a stává se občas kamenem úrazu, jelikož si jej žadatel někdy ani nepřečte.

Největší riziko představují nebankovní instituce. Rozhodnete-li se i tak pro tuto půjčku, podrobně se seznamte s případnými sankcemi za nedodržení podmínek smlouvy. Pečlivě prostudujte nejen smlouvu, ale i obchodní podmínky, které jsou rovněž součástí podepisované smlouvy. Zkontrolujte také, jestli smlouva o půjčce obsahuje zákonem dané náležitosti. Takto musí být ve smlouvě uvedeno RPSN, podmínky za kterých se může RPSN měnit, výše půjčky a splátek, závazek věřitele kontaktovat žadatele o změnách RPSN a mnoho dalších podmínek, které se uplatňují v případných sporech.

Nedáte-li si pozor na tyto body, kdykoliv se můžete dostat do nepříjemností. Za jedinou nezaplacenou splátku můžete přijít o případný svůj majetek. Někdy se stává půjčka výhodnější pro poskytovatele než pro žadatele. Dnešní doba je opravdu nevyzpytatelná.

One Comment

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.