30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Půjčky

Půjčky od soukromých osob

Potřebujete okamžitě peníze a banka vám odmítá půjčit nebo vyřizování protahuje a vy potřebujete jiné řešení? Půjčení od soukromých osob je jedním z řešení.

Příbuzné a známé osoby

Pokud si potřebujete půjčit, jednou z možností je také požádat nějakého známého či příbuzného. Určitě po vás nebudou chtít žádné úroky z půjčky. Což je rozhodně výhodou, protože v bance i od soukromých investorů jsou úroky dost vysoké. Záleží ovšem na tom, jaké máte vztahy s lidmi kolem sebe. Velikou nevýhodou je, že pokud si třeba půjčíte malou částku od rodičů, nebudou chtít peníze vrátit a vy se budete cítit trapně.

Soukromí investoři

Půjčují každému, kdo peníze potřebuje. Můžete si půjčit menší částky, které slouží například k pokrytí náhlého výdaje v domácnosti. Tyto půjčky se nazývají mikro půjčky. Splácí se převážně najednou. Možnost je také půjčka většího obnosu, kde splácíte podle stanovených podmínek investora a výše půjčky. Maximální cena půjčky se vždy liší. Záleží na tom, od koho si půjčujete. Zpravidla se mění i podmínky půjčky. Zaměstnanci, důchodci a popřípadě matky na mateřské dovolené mají ovšem jiné podmínky než podnikatelé nebo OSVČ*.

Půjčky se většinou vyřizují online, takže jejich výhodou je rychlost. Úrok někdy může být ovšem větší, než je v bance, protože investoři půjčují každému bez nahlížení do registru. Požadují tedy větší úrok z toho důvodu, že neví, komu půjčují a chtějí, aby se jim peníze vrátily zpět. Nejsou vypsána jasná pravidla jako s bankou. Ta vám předloží podmínky, za kterých si peníze půjčujete a nemáte možnost o podmínkách jednat.

*OSVČ- osoba samostatně výdělečně činná

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.