30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Půjčky

Aby nám to nepřerostlo přes hlavu

Někdy se stane, že člověk nemá na zaplacení splátky jedné půjčky a nechá si kvůli tomu vyřídit další, což je naprosto kritická situace. Také se běžně stává, že lidé nezůstávají jen u jedné půjčky, ale mají na sebe hned půjček několik a někdy je poměrně obtížné sledovat každou splátku. Ale jak s tím bojovat?

Jediným řešením je konsolidace

Pokud opravdu máte více půjček najednou, tak mnohdy je výhodným a opravdu rozumným řešením konsolidace. To znamená, že si všechny vaše půjčky spojíte do jedné velké a neplatíte každý měsíc v jiném termínu například deset půjček, ale máte pouze jednu velkou. Výhoda je v tom, že na splátku nezapomenete, protože je opravdu jen jedna. A v mnoha případech vás společnosti nalákají tím, že se snižuje částka, kterou přeplácíte, protože slibují nižší úroky. Hlavně vaše půjčky dostanou řád, takže v nich bude daleko snadnější orientace. Je to dobrý tah, zejména pro ty, kteří na splátky zapomínají anebo na ně nemají odložené finance, protože jich mají hodně.

Kde si mohu půjčky nechat sloučit?

Sloučení mnoha půjček do jedné je už dnes úplně běžným procesem, takže je nabízí mnoho společností, ať už jde o banky, ale i nebankovní společnosti. Celý proces lze vyřídit mnoha způsoby. Buďto si zajdete přímo do pobočky vámi vybrané společnosti, kde všechny potřebné věci vyřídíte osobně, ale také lze vše vyjednat z pohodlí vašeho domova. A i zde máte na výběr. První cestou je zákaznická linka, na které můžete vyřídit konsolidaci telefonicky během pár minut. A tu druhou je velice oblíbený a známý online dotazník, kde stačí vyplnit pár základních informací a dostanete to, co potřebujete.

Jak budu peníze posílat?

Samozřejmě, že i způsob, jak se peníze dopraví do dané společnosti, si můžete vybrat, protože znova existuje více cest. Můžete zvolit klasickou složenku. Ale klidně se lze zapojit do moderní doby, kdy se vše řeší elektronicky, tedy si můžete navést inkaso, pomocí kterého vám budou pravidelně každý měsíc strhávány splátky. Anebo můžete každý výše splátky sami posílat z účtu na účet. Pro mnohé je nejlepší volbou právě inkaso, protože na splátky nemusí myslet a vše bude zaplaceno automaticky.

Kde se konsolidace opravdu vyplatí?

Opět existuje mnoho společností, které se předhánějí se svými nabídky, a tak vás dokážou jednoduše získat. Avšak je těžké označit jistou společnost jako nejlepší pro konsolidaci. A proto na internetu najdete stránky, kde jsou online kalkulačky a ty vám spočítají, podle vaší situace, kde je ideální nechat si danou službu zhotovit. Samozřejmě, že jsou i stránky, kde najdete veškeré nabídky a sami můžete dle jejich podmínek posoudit, která z nich je vhodná a podobně.

 

Někdy je opravdu lepší dát si všechny půjčky do jedné, protože nemusíte myslet na každou splátku a máte menší pravděpodobnost, že na nějakou zapomenete. Navíc vám to v některých případech může ušetřit jistou částku.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.