30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Půjčky

Bankovní půjčky jsou sice spolehlivé, mají ale i několik nevýhod

Už jste se někdy dostali do situace, kdy jste nutně potřebovali půjčku? Většina lidí v takových chvílích míří rovnou do banky, jelikož obecně mají velmi dobrou pověst. Od nebankovních institucí se totiž odlišují tím, že disponují takzvanou bankovní licencí, jež je do jisté míry zárukou kvalitních služeb a dodržování určitých mravních zásad. I když se však jedná o relativně spolehlivé řešení, ne vždy je tím nejvýhodnějším.

Jak banky, tak poskytovatelé nebankovních půjček svým potenciálním klientům dovedou poskytnout řadu výhod, s nimi se však většinou pojí i jisté nevýhody, které jsou rozhodujícím faktorem pro to, jaké řešení bude nejlépe vyhovovat dané situaci. Jaké jsou tedy výhody bankovních půjček a v čem naopak spočívají jejich slabiny?

Spolehlivost, nízké úroky a osobní kontakt

Jak už  jsme zmínili v úvodu, pravděpodobně největší a pochopitelně také nejznámější výhodou je záruka férového přístupu k zákazníkovi. Každou banku, která by nejednala v souladu s podmínkami určenými zákonem i samotnou licencí, může Česká národní banka o tato privilegia připravit, a to nikdo riskovat pochopitelně nechce. Pro vás to teda znamená, že se můžete spolehnout na slušné a poctivé jednání.

Dalším důvodem, proč byste mohli ocenit vyřízení půjčky v bance, je ten, že mají pobočky po celém území České republiky, a to nejen ve velkých, ale i v menších městech. To vám dává příležitost prodiskutovat detaily a pochopitelně i případné otázky týkající se parametrů a podmínek půjčky. Při osobním kontaktu navíc můžete využít příležitosti a pokusit se sjednat výhodnější úvěr.

V souvislosti s parametry úvěrů je nutné zmínit také to, že banky obvykle nabízejí nižší úroky a tím pádem i výhodnější podmínky splácení, než je tomu u nebankovních institucí. I když rozdíl není nijak závratný, na splátkovém kalendáři se mohou výrazně projevit. Záleží však také na tom, jakou banku a konkrétní produkt si vyberete, takže se rozhodně nejedná o žádné pevně dané pravidlo.

Přísným kontrolám se nevyhnete

Nízká úroková sazba a tím pádem i samotné splátky patří mezi primární důvody, proč se lidé na banky obracejí. Pravdou však je, že tyto podmínky obvykle nečekají na každého. Na takto výhodnou půjčku dosáhnou pouze vybraní klienti, kteří mají dokonalou platební morálku, dobrou finanční historii a samozřejmě také odpovídající příjem. Pokud tyto podmínky splňujete, určitě nebudete mít sebemenší problém získat tu nejvýhodnější půjčku na trhu.

Aby si banka mohla potvrdit, že takovým klientem skutečně jste, musí si vás nejspíš prověřit. To souvisí s další nevýhodou úvěru z banky, a tou je zdlouhavý schvalovací proces. Bude je například zajímat to, zda už nějaký úvěr nesplácíte nebo jestli máte dostatečný příjem, aby se vyhnuli případným problémům se splácením. S rychlými půjčkami tu tedy rozhodně nepočítejte a pokud potřebujete pár tisíc do výplaty, raději si pro něj zajdete k nebankovnímu poskytovateli.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.