30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Peníze

Využijte registr dlužníků a zjistěte, s kým máte tu čest

Chystáte se prodat nemovitost a už máte zájemce? Ozval se vám někdo na inzerát, v němž nabízíte automobil? Našli jste nové nájemníky a přemýšlíte, jestli budou poctivě platit? Bojíte se, zda vám klient uhradí celou zakázku? Ve všech těchto situacích se hodí prostudovat registr dlužníků.

Registr dlužníků vede a spravuje Exekutorská komora ČR. Dostat se k němu ovšem není vůbec obtížné. Umožňuje to web Dluznickyregistr.cz, přes který se k informacím o exekucích dostanete velmi snadno. Je možné vyhledat exekuce na konkrétní osobu (musíte znát jméno, příjmení, datum narození), nebo firmu (zadáte IČO).

Výsledek kontroly se dozvíte ihned

Dotazy směřované do exekuční databáze jsou na základě vyhlášky č. 329/2009 Sb. zpoplatněné, a proto i při nahlížení přes tuto webovou aplikaci musíte zaplatit. Poplatek činí 218 korun a dá se uhradit kartou, nebo bankovním převodem. Jestliže informace potřebujete co nejrychleji, doporučujeme platbu kartou. K údajům se totiž dostanete ihned, jak bude přijata platba. Nemusíte se nikam registrovat, výsledek vám dorazí do e-mailu.

Výpis exekucí zobrazuje vedené exekuce i s detaily. Dozvíte se označení soudu, který exekuci nařídil, jméno exekutorského úřadu, peněžitou povinnost, pravidelně splácenou částku aj.

Zkontrolujte sami sebe a svou rodinu

Webový portál lze využít také pro kontrolu sama sebe a rodiny. Kontrola exekucí někdy ukáže informace, o nichž jste neměli ani tušení. Občas dojde k chybě, případně není člověk dostatečně informován a o exekuci se dozvídá až v okamžiku, kdy mu zablokují účet.

Samozřejmě je zbytečné si prověřovat každého člověka, s nímž jednáte. Jestliže ovšem máte nějaké podezření, Dlužnickýregistr.cz určitě využijte. 218 korun není zase tak mnoho, tahle částka vám může ušetřit spoustu starostí a také hromadu peněz, kterých byste se pak jen složitě domáhali.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.