30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Investice

Jak vyzrát nad inflací a nezbláznit se? Nakupujte investiční mince!

Každý rok musí spotřebitelé čelit nárůstu inflace a s ním spojenému znehodnocování peněz. Proto je potřeba zamyslet se nad tím, kam uložit své finanční prostředky, aby neztratily hodnotu. Existuje mnoho možností, do čeho investovat. Bankovní společnosti vám jistě budou nabízet řadu produktů, jako jsou investiční fondy a spořicí účty. Ani jeden z nich však není tak výhodný jako nákup investičního zlata.

Investovat do zlata může každý

Jelikož vám spořicí účty nepřinesou prakticky žádné zhodnocení a podílové fondy mohou být celkem riskantní, je investování do cenných kovů vhodnou alternativou. Zlato dnes nenakupují jen bohatí investoři. Tato komodita je čím dál tím populárnější i mezi střední třídou. Důvodem je nabídka investičních mincí a slitků různých rozměrů, gramáže a ryzosti, od nichž se vyvíjí prodejní cena. Investiční zlato si totiž uchovává stálou hodnotu v čase. Nepodlého inflaci a navíc je osvobozeno od DPH. Na trhu neexistuje výhodnější investiční artikl, než je tento cenný kov.

Odkud se investiční zlato bere a kolik stojí

Horší je to s výrobou zlatých cihel, jejichž producenti se v Česku nenachází, a tak musí být dováženy ze zahraničí. Žádná česká mincovna investiční zlato ve formě zlatých cihel nevyrábí. Mezi producenty světově uznávaných zlatých cihliček nepatří ani žádná slovenská mincovna.

Cena zlata se odvíjí od poptávky a nabídky, kterou ovlivňují různé faktory, jako je výše inflace a úrokových sazeb nebo události ve světě. Rozpětí, za kolik se zlato prodává, je však vcelku široké, takže při průzkumu trhu můžete narazit až na 10% rozdíly v cenách u jednotlivých distributorů.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.