30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Půjčky

Půjčky

Podíváme se na půjčky všeobecně, jako třeba na co je dobré si půjčit, a na co je to v podstatě už opravdu zbytečné. Pár příkladů, třeba když potřebujeme rekonstrukci domu či bytu. Na to je dobré si půjčit peníze a dobře si vybrat společnost, od které si peníze půjčíte.

Také je dobré promyslet, jaký úvěr zvolit v případě rekonstrukce budeme počítat s tím, že to nebude zrovna malá částka, proto by bylo lepší zvolit hypotéku na rekonstrukci sice na delší dobu, ale s mnohem menším úrokem a přeplacením, a pokud to bude opravdu na rekonstrukci, není problém zprostředkovateli určenou sumu doložit fakturami, že jste opravdu použily peníze na rekonstrukci.

Další věcí jsou spotřebiče, ano, může se opravdu stát, že se rozbije stará pračka, lednice nebo cokoliv jiného a i v tomto případě je dobré zvolit třeba nákup na splátkový prodej, pokud nemáte po ruce zrovna 20 000 Kč na novou lednici.

Které půjčky mohou být zbytečné, jsou půjčky na dovolené či vánoční dárky. Vždyť přeci než se zadlužovat a propadat se do takové finanční pasti nemá žádný význam, tak si hold jednou dovolenou odložíte nebo nepojedete na Kanárské ostrovy, ale jen na Orlík. Stejně to platí u dárků na Vánoce. Proč se zadlužovat nákupem dárků, když stačí opravdu určitá věc pro dotyčného, která mu opravdu udělá radost. Dnes se už stává trendem, že se lidi zbytečně zadlužují kvůli takovýmto maličkostem, které se dají vyřešit i jinak a mnohem přijatelnějším způsobem.

Pokud jste opravdu jedni z těch, kteří si na takové věci musí půjčku vzít, bylo by dobré opravdu zvážit, či další splátky unesete a budete na ně do budoucna vůbec mít. Často se stává, že si mnoho lidí pořídí, mnoho malých půjček takového typu, nečekaně přijdou o práci nebo jsou dlouhodobě nemocní a problém je na světě. Ano existuje pojištění půjček proti ztrátě zaměstnání i nemoci, ale toto pojištění je vypláceno pouze rok a pak už Vám z dluhové pasti nikdo nepomůže.

Takže je na místě si opravdu dobře rozmyslet, jestli to všechno potřebuji a budu tak zodpovědný a finančně zajištěný i do budoucna na dobu abych mohl půjčku řádně zaplatit.

Dalším velkým problémem je zajišťovaní kreditních karet, ano, pro lidi, kteří s takovými financemi umí zacházet a moc dobře ví, jak to funguje, je to hračka a výborné řešení, ale mnoho lidí karty vybere úplně, a pak se jen těžko splácí do 55 dní bezúročného období třeba 50 000kč.

S kartou je nejlépe zacházet tak, že pokud potřebujete, vyberete obnos, tím myslím nevystačí výplata, nebo potřebuji rychle na opravu auta, ale jen tak, abych byl schopen z výplaty částku opět vrátit. V případě, že prošvihnete bezúročné období, naskakují opět vysoké úroky a sankce. Takové úroky se pohybují od 20 procent výše, a poté se opět dostáváme do dluhové pasti, protože už je velmi obtížné takové sumy vracet.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.