30 free spins od Mostbet je speciální bonus, který zvyšuje vaše šance na výhru.
Home » Peníze

Jak si vybrat toho nejlepšího brokera pro obchodování kryptoměn?


Trh kryptoměn je živější než kdykoliv předtím. Pokud se chceme již od začátku dostat na správnou cestu, musíme si pečlivě vybrat kvalitního brokera. Pokud společnost splňuje požadavky jednoho konkrétního klienta, neznamená to, že dokáže splnit i vaše požadavky. Při výběru brokera pro obchodování kryptoměn existuje několik aspektů, které byste měli brát v úvahu. 

Regulace a reputace

Abyste se vyhnuli podvodům nebo neprofesionálnímu zacházení, měli byste kryptoměny obchodovat výhradně u regulovaných zprostředkovatelů. Pouze brokeři, kteří jsou regulováni ve vaší jurisdikci, vám mohou legálně nabízet služby.

Takové společnosti jsou pod neustálým dohledem regulačního orgánu. Britský trh je regulován a pod dohledem FCA, Kypr a Evropa pod CySEC a Austrálie pod ASIC. 

Kryptoměny, s nimiž chcete obchodovat

Zpočátku musíte zjistit, zda broker, jehož zvažujete, nabízí všechny kryptoměny, které chcete obchodovat. Bitcoin, Ethereum a Litecoin jsou v nabídce většiny společností.

Méně populární kryptoměny jako IOTA, Monera, Zcash a jiné by však nemusely být nabízeny každým krypto brokerem. Myslete na to, pokud máte v plánu začít někdy s nimi obchodovat. 

Finanční páka – znásobení vašeho kapitálu

Kryptoměny jsou ve své podstatě volatilní, ale pokud chcete obchodovat s větším kapitálem, jak máte, můžete využít pákový efekt – takzvanou finanční páku. Všichni kvalitní brokeři, kteří jsou regulováni v EU, dodržují zákony ESMA a nabízejí pákový efekt 2:1. Pamatujte však na to, že pákový efekt nejen znásobuje vaše výdělky, ale i vaše ztráty v případě nesprávného odhadu.

Ochrana před záporným zůstatkem na účtu

Pravděpodobně nechcete obchodovat kryptoměny s brokerem, který nezahrnuje v balíku služeb ochranu před záporným zůstatkem na účtu. Funkce ochrany před záporným zůstatkem zaručuje, že nikdy neztratíte více peněz, než investujete. Všichni uživatelé, kteří obchodují s brokerem, který je například regulován organizací CySEC, jsou chráněni před negativním zůstatkem.

Adekvátní kapitál přesně podle vašich možností

Kolik plánujete do kryptoměn investovat? Nabízí váš kryptoměnový broker investování s nízkým počátečním kapitálem? Pokud ne, je to pro vás překážka? Nebo plánujete obchodovat ve velkém, abyste vydělali velké peníze? Rozhodněte se sami předtím, než si vyberete brokera na obchodování s kryptoměnami.

Poplatky

Přiznejme si to, nikdo je nemá rád, ale vždy se někde objeví. Ano, mluvíme o poplatcích. Víme, že kryptoměnoví brokeři musí svou činnost nějakým způsobem i financovat, ale čím nižší jsou poplatky, tím lépe.

Obecně platí, že většina brokerů s kryptoměnami vám zaúčtuje „spread“ (tj. rozdíl mezi nákupní a prodejní cenou) a poplatek za držení pozice přes noc. Je dost těžké určit, který krypto broker má nejnižší poplatky, protože nejsou pevně dané a mají tendenci měnit se podle aktuálních tržních podmínek.

Zkuste do vyhledávače zadat výraz nejlepší broker kryptoměny a podívejte se na pár srovnání brokerů. Takové srovnání vám může ušetřit čas, protože na jedné stránce získáte přehled o poplatcích, které si účtuje více společností. 

Poplatek za držení pozice přes noc (overnight fee)

Zatímco spread je věrohodně nejvýznamnějším poplatkem, kterému budete čelit při obchodování, měli byste také vědět, jak velký je poplatek, který váš broker účtuje za držení pozice přes noc. Tento poplatek se odečte z vašeho zůstatku, pokud zůstanete v pozici přes noc. Náklady by měly sledovat zejména obchodníci, kteří chtějí udržet své kryptoměny po delší dobu.

Poplatek za držení pozice přes noc platíte pouze v případě, pokud obchodujete kryptoměny prostřednictvím CFD kontraktů.

Obchodní platforma

Na překonání konkurence se nejlepší brokeři s kryptoměnami snaží přilákat klienty do intuitivního obchodního prostředí vhodného pro zkušené i nezkušené obchodníky. Téměř všichni brokeři nabízejí obchodní platformu, ve které najdete nástroje technické analýzy a základní funkce řízení rizik, jako je zastavení ztráty (Stop Loss) nebo výběr zisku (Take Profit).

Většina společností však svou nabídku neomezuje pouze na výše uvedené funkce a nabízí také cenové alarmy, vyspělá vzdělávací centra, kopírování obchodníků nebo dokonce i sociální obchodní síť. Jde jen o několik speciálních funkcí, které nabízejí jedni z nejlepších evropských a australských poskytovatelů tradingu kryptoměn.

 

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Peníze a My

www.penizeamy.cz je portál, který vás naučí, jak s penězi hospodařit, jak jich mít více a nemuset si na vše brát půjčky. Investice, spoření, důchod, kreditní karty, ale i ty půjčky jsou témata, o kterých píšeme.